Årets börsbolag

Bästa årsredovisning

Bästa delårsrapport

Bästa ir-webbplats

För ökad transparens

Årets börsbolag är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. I samband med detta infördes de tre deltävlingarna: Bästa årsredovisning, bästa delårsrapport samt Bästa IR-webbplats som ligger till grund för totaltävlingen idag.

Syftet med Årets börsbolag är att höja ambitionsnivån hos bolagen, skapa praxis gällande finansiell och icke-finansiell information till bolagens alla intressenter och uppnå en mer enhetlig utformning av årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats. En transparent informationsgivning till bolagens alla intressenter kan resultera i en minskad riskpremie och en mer rättvis värdering.

Om tävlingen

Tävlingen Årets börsbolag omfattar bolag med säte i Sverige som är primärnoterade på Nasdaq Stockholms samtliga listor, NGM Equity Stockholm, First North samt First North Premier. 

Endast ett bolag kan bli Årets börsbolag, oavsett vilken lista som bolaget är noterat på. Vinnaren är det bolag med bäst totalresultat i de tre deltävlingarna Bästa årsredovisning, Bästa delårsrapport och Bästa IR-webbplats. Hedersomnämnande lämnas till de bolag med bäst resultat i respektive deltävling.

Tävlingskriterierna är baserade på internationell forskning inom området för investerarrelationer och utformade i samband med Aktiespararna. Bedömningen av resultaten är kvantitativ och kvalitetssäkras av Kanton.

Årets börsbolag 2018

Vinnarna i tävlingen och vem som tar hem titeln Årets börsbolag 2018 offentliggörs under avslutningseventet den 26 september 2019.

Tävlingsmomentet är nu stängt och de deltagande bolagens rapporter genomgår en kvalitetsgranskning. Den 26 september 2019 hålls avslutningseventet för Årets börsbolag. Missa inte detta tillfälle att träffa branschkollegor och hålla dig up-to-date med de senaste trenderna inom finansiell kommunikation!  

Anmäl dig till eventet här >>

Bästa årsredovisning

Kriterier

Bästa delårsrapport

Kriterier

Bästa IR-webbplats

Kriterier