Juryn Årets Börsbolag 2024

Kanton / Juryn Årets Börsbolag 2024

Agnetha Jönsson är i dag chef för Aktieanalys på Dagens Industri. Hon har i många år följt aktiemarknaden i olika roller, som aktiemäklare hos SEB och aktiechef på Trevise Private Banking. Sedan 2004 har Agnetha arbetat som ekonomijournalist, bland annat som börsredaktör på Affärsvärlden samt som chefredaktör för Aktiespararen och Finansliv.


Erik Rosenberg Sjöström är partner på Vator Securities, en ledande aktör inom Corporate Finance, och styrelseledamot i Första AP-fonden. Erik har arbetat i finansbranschen sedan 1997, med framför allt aktieanalys och portföljförvaltning, bland annat som ansvarig för den fundamentala aktieförvaltningen på Skandia.


Kristin Wallander är hållbarhetsanalytiker för den aktiva aktieavdelningen på Swedbank Robur. Kristin har arbetat med hållbarhet inom näringslivet sedan 2005 i olika roller, bland annat som senior konsult på WSP och URS Corporation med due diligence och hållbarhetsrapportering.


Hans Borneroth har mer än 20 års erfarenhet från kapitalmarknaderna och rådgivning. Hans har arbetat som analytiker, konsult, utredare och föreläsare på bland annat DI Akademi, Aros Securities, Deloitte och Aktiespararnas företagsutbildning med inriktning finansiell ekonomi. Hans är idag senior adviser på Kanton Finansiella Rådgivning AB.

ÅRETS BÖRSBOLAG 2024

Årets tävling består dels av bolag som nominerat sig själva genom självgranskning och dels av Kantons granskning av OMX Nordic 40. Endast ett bolag kan bli Årets Börsbolag, oavsett vilken lista som bolaget är noterat på. Precis som tidigare år består tävlingen av tre delmoment: Bästa Årsredovisning, Bästa Delårsrapport och Bästa IR-webbplats. Bolaget med högst totalresultat från de tre delmomenten kammar hem priset som Årets Börsbolag 2024. 

Juryn delar också ut ett hederspris till ett av de fem bolagen som får högst poäng i Kantons granskning av OMX Nordic 40. De fem bolag med högst poäng är de som kvalificerar sig för hederspriset.