Webbinarium om kommande hållbarhetskrav del 2 (14/6)

Kanton / Seminarier / Webbinarium om kommande hållbarhetskrav del 2 (14/6)

Linnea Lindström

Consultant

linnea.lindstrom@kanton.se

Tid: 14 juni 2023, 10.00–11.00


Plats: Teams

Hur kan företag uppnå en kapitalmarknadsorienterad hållbarhetsredovisning för både investerare och banker? Hur ska företag arbeta för att uppnå en god ESG-ranking och vilken information måste finnas tillgänglig?

Välkommen på webbinariet där Kantons konsulter delar med sig av tips och råd inför de kommande hållbarhetsrapporteringskraven i förvaltningsberättelsen.


EU:s omfattande hållbarhetsdirektiv, i syfte att säkerställa jämförbar, tillräcklig och kvalitativ information, kommer från och med räkenskapsåret 2023 innefatta ett bredare tillämpningsområde som därtill kommer med krav på tredjepartsgranskning. EU:s nya direktiv omfattar stora företag och börsnoterade företag inom EU.


Målet med webbinariet är att ge en överblick av de viktigaste förordningar, lagar, direktiv, frivilliga ramverk och förklara dem på ett sätt som ökar förståelsen för de kommande hållbarhetsrapporteringskraven.


Vi kommer bland annat diskutera följande:

NFRD som blir CSRD

Uppdaterade kraven i ÅRL

GRI

Taxonomin

TCFD

EFRAG/ESRS

IFRS/ISSB

ESEF

ESG-ratings

SFRD

Tips och råd för att möta kraven


Obs, tid är avsatt för frågor och diskussioner under seminariet. Ni får gärna maila era frågor till oss i förväg så ska vi försöka besvara dem.

Anmälan

Events & Seminarier