Tävlingsformulären för Årets Börsbolag finns nu tillgängliga!

Kanton / Nyheter / Tävlingsformulären för Årets Börsbolag finns nu tillgängliga!

Nyhet

24 maj 2024

Nu är årets upplaga av Årets Börsbolag, Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer, äntligen igång. Idag öppnades formulären för självgranskningen till årets tävling och finns nu tillgängliga på Kantons hemsida här. De bolag som önskar att delta kan genomföra självgranskningen och registrera sina resultat fram till och med den 18:e augusti 2024.

Årets tävling – upplägg, kriterier och formulär

Årets tävling består dels av bolag som nominerat sig själva genom självgranskningen, dels av Kantons granskning av OMX Nordic 40. Endast ett bolag kan bli Årets Börsbolag, oavsett vilken lista som bolaget är noterat på. Precis som tidigare år består tävlingen av tre delmoment: Bästa Årsredovisning, Bästa Delårsrapport och Bästa IR-webbplats. Bolaget med högst totalresultat från de tre delmomenten kammar hem priset som Årets Börsbolag 2024.

Deltagarna i Årets Börsbolag granskar sig själva med stöd av formulär som finns tillgängliga på Kantons hemsida tillsammans med årets kriterier. Samtliga bidrag kvalitetssäkras sedan av Kanton och erhåller ett individuellt utlåtande avseende goda exempel samt eventuella förbättringsområden som kan tas med till nästa år. Bolaget med högst totalpoäng på de tre delmomenten utses till vinnare och får utmärkelsen Årets Börsbolag 2024. I år kommer juryn också dela ut ett hederspris till ett av bolagen på OMX Nordic 40 som de anser särskiljer sig. De fem bolag med högst poäng är de som kvalificerar sig för hederspriset.  

Mer information om Årets Börsbolag 2024 samt tävlingsformulär >>

Event med prisutdelning

Vinnare av Årets Börsbolag och juryns hederspris offentliggörs under ett event den 12 september. Där får vi också ta del av årets trendspaning presenterad av Kanton samt en paneldiskussion med juryn kring utvalda, aktuella ämnen. Mer information om datum och anmälan till eventet kommer.

Om tävlingen

Årets Börsbolag är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. Priset syftar till att lyfta fram bolag som visar upp en föredömlig, transparent och enhetlig informationsgivning i de finansiella rapporterna och på IR-webbplatsen. Tävlingskriterierna är baserade på internationell forskning inom området för investerarrelationer och utformade i samband med Aktiespararna.


Tävlingen omfattar bolag med säte i Sverige som är primärnoterade på Nasdaq Stockholms samtliga listor, NGM Equity Stockholm, First North, First North Premier, Nordic SME, NGM PepMarket samt Spotlight. Kanton granskar också OMX Nordic 40 som en del av tävlingen. Bedömningen av resultaten är kvantitativ och kvalitetssäkras av Kanton.