Årets börsbolag 2019 (webbinarium)

Kanton / Seminarier / Årets börsbolag 2019 (webbinarium)

Välkommen till Årets börsbolag, ett webbinarium inom finansiell kommunikation och investerarrelationer!

Den 3 september mellan klockan 14.00 och 15.30 håller Kanton det årliga avslutningsevenemanget för Årets börsbolag! Årets evenemang sker i form av ett kostnadsfritt webbinarium och vi vill passa på att önska såväl deltagare som alla andra med ett intresse för goda investerarrelationer varmt välkomna att anmäla sig.

Under webbinariet kommer vi gå igenom goda exempel, trender och statistik från årets granskning samt lyfta andra aktuella aspekter inom finansiell och icke-finansiell informationsgivning.  

Under webbinariet offentliggörs även vilket bolag som tar hem titeln Årets börsbolag 2019 och vinnarna i respektive deltävling; Bästa årsredovisning, Bästa delårsrapport och Bästa IR-webbplats.

Juryns hederspris

Nytt för i år är att det kommer delas ut ett jurybaserat pris. För att säkerställa objektiv statistik, jämförelse och trender granskar Kanton samtliga bolag på OMX Nordic 40 och OMX Stockholm 30. Det är de fem bolag med högst poäng efter denna granskning som nominerats till Juryns hederspris.

De fem nominerade bolagen är:

Investor
SEB
SKF
SSAB
Swedbank

Juryn består av verksamma experter inom området för investerarrelationer, aktieanalys och förvaltning vilka granskar, värderar och jämför de nominerade bolagen. Juryns bedömning utgår från bolagens transparens och väsentlighet i den finansiella och icke-finansiella informationen samt enhetlighet i utformning av bolagens årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats.


Agnetha Jönsson är i dag analytiker på Dagens Industri. Hon har i många år följt aktiemarknaden i olika roller, som aktiemäklare hos SEB och aktiechef på Trevise Private Banking. Sedan 2004 har Agnetha arbetat som ekonomijournalist, bland annat som börsredaktör på Affärsvärlden samt som chefredaktör för Aktiespararen och Finansliv.


Erik Sjöström har arbetat som aktieanalytiker och portföljförvaltare sedan 1997. Erik har bland annat varit ansvarig för den fundamentala aktieförvaltningen på Skandia och är idag ledamot i Första AP-fondens styrelse.


Hans Borneroth har mer än 20 års erfarenhet från kapitalmarknaderna och rådgivning. Hans har arbetat som analytiker, konsult, utredare och föreläsare på bland annat DI Akademi, Aros Securities, Deloitte och Aktiespararnas företagsutbildning med inriktning finansiell ekonomi. Hans är idag senior adviser på Kanton Finansiella Rådgivning AB.Missa inte denna chans att uppdatera er om det senaste inom investerarrelationer så här lagom till att höstens arbete kommer igång.

Varmt välkomna!


Om Årets börsbolag

Syftet med Årets börsbolag är att höja ambitionsnivån hos bolagen, skapa praxis gällande finansiell och icke-finansiell information till bolagens alla intressenter och uppnå en mer enhetlig utformning av årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats. En transparent informationsgivning till bolagens alla intressenter kan resultera i en minskad riskpremie och en mer rättvis värdering.

Årets börsbolag är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. Läs mer om Årets börsbolag här.
Anmälan

Events & Seminarier