NOMINERADE BOLAG TILL JURYNS HEDERSPRIS - ÅRETS BÖRSBOLAG 2023

Kanton / Nyheter / NOMINERADE BOLAG TILL JURYNS HEDERSPRIS - ÅRETS BÖRSBOLAG 2023

Nyhet

21 jul 2023

Att vara nominerad till utmärkelsen Juryns hederspris i Årets börsbolag 2023 betyder att bolaget fått höga poäng i Kantons granskning av samtliga bolag på OMX Stockholm 30 och OMX Nordic 40. Granskningen har genomförts utifrån kriterierna i tävlingen Årets börsbolag för Bästa årsredovisning, Bästa delårsrapport och Bästa IR-webbplats där de fem bolag med högst poäng efter denna granskning har nominerats till Juryns hederspris.

De nominerade bolagen är:
SKF
Investor
Boliden
UPM-Kymmene
Sandvik

De fem nominerade bolagen kommer nu att granskas, värderas och jämföras av en jury. Juryn består av verksamma experter inom området för investerarrelationer, aktieanalys och förvaltning. Juryns bedömning utgår från bolagens transparens och väsentlighet i den finansiella och icke-finansiella informationen samt enhetlighet i utformning av bolagens årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats. Vinnare av Juryns hederspris offentliggörs den 5 september under webbinariet Årets börsbolag 2023!


Agnetha Jönsson är i dag analytiker på Dagens Industri. Hon har i många år följt aktiemarknaden i olika roller, som aktiemäklare hos SEB och aktiechef på Trevise Private Banking. Sedan 2004 har Agnetha arbetat som ekonomijournalist, bland annat som börsredaktör på Affärsvärlden samt som chefredaktör för Aktiespararen och Finansliv.


Erik Rosenberg Sjöström är partner på Vator Securities, en snabbväxande utmanare inom Corporate Finance, och styrelseledamot i Första AP-fonden. Erik har arbetat i finansbranschen sedan 1997, med framför allt aktieanalys och portföljförvaltning, bland annat som ansvarig för den fundamentala aktieförvaltningen på Skandia.

Kristin Wallander arbetar som senior ESG-analytiker på Swedbank Robur. Kristin har arbetat med hållbarhet inom näringslivet sedan 2005 i olika roller, bland annat som senior konsult på WSP och URS Corporation.

Hans Borneroth har mer än 20 års erfarenhet från kapitalmarknaderna och rådgivning. Hans har arbetat som analytiker, konsult, utredare och föreläsare på bland annat DI Akademi, Aros Securities, Deloitte och Aktiespararnas företagsutbildning med inriktning finansiell ekonomi. Hans är idag senior adviser på Kanton Finansiella Rådgivning AB.


Missa inte årets webbinarium den 5 september och chansen att uppdatera er om det senaste inom investerarrelationer lagom till att höstens arbete kommer igång. Utöver att offentliggöra vinnaren av Juryns hederspris, kommer Kanton gå igenom goda exempel, trender och kommande krav inom aktuella aspekter inom finansiell och icke-finansiell informationsgivning.

Anmäl dig till webbinariet här!

Varmt välkomna!


Om Årets börsbolag

Syftet med Årets börsbolag är att höja ambitionsnivån hos bolagen, skapa praxis gällande finansiell och icke-finansiell information till bolagens alla intressenter och uppnå en mer enhetlig utformning av årsredovisning, delårsrapport och IR-webbplats. En transparent informationsgivning till bolagens alla intressenter kan resultera i en minskad riskpremie och en mer rättvis värdering.

Årets börsbolag är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. Läs mer om Årets börsbolag här.


Kontaktperson:
Elias Jönsson
070-769 04 68
elias.jonsson@kanton.se