Redovisningsanalytiker

Kanton / Karriär / Redovisningsanalytiker

Nyhet

03 dec 2021

Har du en passion för finansiell rapportering och regelverk inom redovisning samt vill arbeta tillsammans med ett erfaret team? Vi söker dig som vill arbeta som konsult i nära kontakt med börsbolag och hjälpa våra kunder att utvecklas och nå sina mål.

Kanton söker nu en Redovisningsanalytiker med inriktning mot redovisning och finansiell rapportering. Du kommer att arbeta i en bred och dynamisk konsultativ roll där din förmåga att bygga relationer, driva affärer och skapa värde för våra kunder ständigt testas och utvecklas.

Vi är ett sammansvetsat team och arbetar ofta nära våra kunder. Vi tror att det är vårt engagemang, vår samlade kompetens och erfarenhet som gör att kunderna väljer oss som långsiktig affärspartner.

Tycker du att det låter som en spännande utmaning? Då är du troligen helt rätt för oss.

Arbetsbeskrivning 

I din roll som Redovisningsanalytiker arbetar du nära kund och ofta mot ledande befattningshavare på börsnoterade eller statliga bolag i en rad olika branscher. Arbetsuppgifterna är varierade och du kommer arbeta både självständigt och i team. Du förväntas skapa och utveckla kundrelationer och aktivt bidra till att utveckla vår affär. Som Redovisningsanalytiker kommer du planera och leda kunduppdrag samtidigt som du har möjlighet att ta stöd av vårt team och lära av mer seniora konsulter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Rådgivning i redovisningstekniska frågor vid exempelvis implementering av nya redovisningsregler, nedskrivningsprövningar eller förvärv
  • Analys, utvärdering och kvalitetssäkring utifrån lagar och regler
  • Presentationer och seminarium
  • Rådgivning och framtagning av styrdokument
  • Se och skapa affärer med nya och befintliga kunder

I tjänsten kommer du även att hålla utbildningar och seminarium såväl internt som externt och vara med och upprätta artiklar inom ditt fokusområde till vårt nyhetsbrev.

Kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant utbildning från högskola eller universitet inom ekonomi
  • Vi ser gärna att du har 6 mån – 5 års erfarenhet av finansiell rapportering och redovisningsregelverk, där framför allt redovisning är meriterande.
  • Ett brinnande intresse för aktiemarknaden, finansiella rapporter samt regler som påverkar de finansiella rapporternas utformning

Som person är du analytisk, strukturerad, ambitiös och gillar att tala inför publik och kunder. Tjänsten innebär både självständigt arbete och teamwork vilket kräver eget ansvarstagande och god samarbetsförmåga. Positiv attityd, intresse av att arbeta hårt och förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska är självklara förutsättningar.

Arbetstid/ varaktighet 

Provanställning sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning.

Lön 

Enligt överenskommelse

Ansökan 

Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Ansökan skickas till joanna.davies@kanton.se 

Vid frågor kontakta HR-ansvarig: Joanna Davies på 070-796 94 24.

För mer information om Kantons olika tjänster se www.kanton.se