Manager inom hållbarhetsrapportering och investor relations

Kanton / Karriär / Manager inom hållbarhetsrapportering och investor relations

Nyhet

17 aug 2023

Har du en passion för hållbarhetsrapportering och investor relations och vill arbeta tillsammans med ett erfaret team? Vi söker dig som vill arbeta som konsult i nära kontakt med börsbolag och hjälpa våra kunder att utvecklas och nå sina mål.

Kanton söker nu en Manager med inriktning mot hållbarhetsrapportering och investor relations som har lätt för och tycker om att skriva och driva projekt, både självständigt och i team. Du kommer att arbeta i en bred och dynamisk konsultativ roll där din förmåga att bygga relationer, driva affärer och skapa värde för våra kunder ständigt testas och utvecklas.

Hållbarhetsrapporteringen utvecklas just nu i snabb takt. Rollen utvecklas i takt med den regulatoriska förändringen och ökat tryck på att paketera hållbarhetsinformation på ett för marknaden relevant sätt. Tillsammans med kollegorna på Kanton är ambitionen att ligga i framkant gällande hållbarhetskommunikation.

Vi är ett sammansvetsat team och arbetar ofta nära våra kunder. Vi tror att det är vårt engagemang, vår samlade kompetens och erfarenhet som gör att kunderna väljer oss som långsiktig affärspartner.

Tycker du att det låter som en spännande utmaning? Då är du troligen helt rätt för oss.


Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår att producera och projektleda hållbarhetsrapporter i enlighet med gällande lagar och regler för stora börsbolag samt internationella standarder såsom GRI, ESG, TCFD m.m. Därtill ingår att skriva texter och VD-ord till årsredovisningar och delårsrapporter samt formulera innehåll till våra kunders IR-webbplatser.

I rollen som Manager ingår utöver eget ansvar för kundprojekt även att ta fram och leda seminarier, mer- och nyförsäljning och att följa utvecklingen inom lagar, regler och trender inom ditt fokusområde. Du kommer även att delta i viss affärsutveckling.


Kvalifikationer

För att lyckas i din roll tror vi att du har flera års erfarenhet av kommunikation till aktiemarknaden. Erfarenhet av hållbarhetsrapportering är meriterande, men framför allt är ett intresse för utvecklingen inom hållbarhetsrapporteringen viktig. Du är en driven projektledare som är mycket duktig på att uttrycka dig i skrift och hålla ett professionellt språk. Vi ser gärna att du har ett stort intresse av att göra affärer och bygga långsiktiga relationer, du har även hög social kompetens och vet att ihärdigt arbete är nyckeln till affärer.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant utbildning från högskola eller universitet inom ekonomi eller kommunikation
  • Erfarenhet av aktiemarknadskommunikation
  • Hållbarhetsrapportering enligt årsredovisningslagen och GRI är meriterande, liksom erfarenhet av andra standarder eller ramverk för hållbarhetsrapportering 
  • Serviceminded med stort intresse för människor/relationer
  • Resultatinriktad med höga ambitioner
  • Arbetar strukturerat, planerar samt organiserar ditt arbete och följer upp på ett effektivt sätt
  • Erfarenhet av arbete som konsult är meriterande men inte ett krav


Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.


Arbetstid/ varaktighet

Provanställning sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning.


Lön

Enligt överenskommelse.


Ansökan

Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Ansökan skickas till joanna.davies@kanton.se

Vid frågor kontakta Joanna Davies på 070-796 94 24.

För mer information om Kantons olika tjänster se www.kanton.se


Om Kanton

Kanton är ett konsultföretag som arbetar med strategisk finansiell rapportering. Vi hjälper våra kunder att tillhandahålla förtroendeingivande, lagenlig och relevant information till kapitalmarknaden och andra intressenter. Övergripande tjänsteområden är finansiell rapportering, hållbarhetsredovisning, rådgivning inom investerarrelationer, bolagsstyrning, värdering och börsintroduktioner. Vi har funnits sedan 2003.

Vid ett förhållningssätt till hållbarhet som är affärsdrivet och proaktivt finns ingen avgörande skillnad mellan hållbarhetsaspekter och finansiella upplysningar. Hållbarhetsrelaterade överväganden vävs in och blir till slut helt integrerade med det gängse beslutsfattandet. Därför betraktar vi hållbarhetsinformation som en del av finansiell rapportering.