Manager med inriktning mot finansiell rapportering och/eller värdering

Kanton / Karriär / Manager med inriktning mot finansiell rapportering och/eller värdering

Nyhet

17 aug 2023

Har du en passion för värdering och finansiell rapportering och vill lösa komplexa problem tillsammans med ett erfaret team? Vi söker dig som vill arbeta som konsult i nära kontakt med börsbolag och hjälpa våra kunder att utvecklas och nå sina mål.

Du kommer att arbeta i en bred och dynamisk konsultativ roll där din förmåga att bygga relationer, driva affärer och skapa värde för våra kunder ständigt testas och utvecklas.

Vi är ett sammansvetsat team och arbetar ofta nära våra kunder. Vi tror att det är vårt engagemang, vår samlade kompetens och erfarenhet som gör att kunderna väljer oss som långsiktig affärspartner.

Tycker du att det låter som en spännande utmaning? Då är du troligen helt rätt för oss.

Arbetsbeskrivning

I din roll arbetar du nära kund och ofta mot ledande befattningshavare i börsnoterade eller statliga bolag i en rad olika branscher. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att arbeta både självständigt och i team. Du förväntas skapa och utveckla kundrelationer och aktivt bidra till att utveckla vår affär. Som Manager kommer du att planera och leda kunduppdrag och coacha juniorer samtidigt som du har möjlighet att ta stöd av vårt team och lära av mer seniora konsulter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Rådgivning i redovisningstekniska frågor vid exempelvis förvärv, nedskrivningsprövningar och implementering av nya redovisningsregler.
  • Värdering
  • Analys, utvärdering och kvalitetssäkring utifrån lagar och regler.
  • Presentationer och seminarium
  • Rådgivning och framtagning av styrdokument.
  • Se och skapa affärer med nya och befintliga kunder.

I tjänsten kommer du även att hålla utbildningar och seminarium såväl internt som externt och vara med och upprätta artiklar inom ditt fokusområde till vårt nyhetsbrev.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har god kunskap inom redovisning och är ute efter en ny utmaning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av IFRS och finansiell rapportering eller värdering. God kunskap om kapitalmarknaden är också meriterande. Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och erfarenhet av värdering och/eller revision i en konsultroll. För att trivas i rollen ser vi att du tycker om att ta dig an nya utmaningar och komplexa problem.

Din personlighet och förmåga att bemöta människor är minst lika avgörande för oss som ditt CV. Som person är du positiv och är duktig på att bygga relationer. Med kunden i fokus har du ett naturligt affärsdriv och ett analytiskt sinne. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team, har lätt för att samarbeta och arbeta mot uppsatta mål.

Hos oss ges du möjlighet att utveckla din kompetens och du får ett stort ansvar redan från start. Vår kultur är familjär och arbetsklimatet är öppet och rakt, vilket ger en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.

Start: enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Plats: Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) till joanna.davies@kanton.se

Har du frågor kring tjänsten? Kontakta Joanna Davies, HR Manager joanna.davies@kanton.se

Om Kanton

Kanton är ett konsultföretag som arbetar med strategisk finansiell rapportering. Vi hjälper våra kunder att tillhandahålla förtroendeingivande, lagenlig och relevant information till kapitalmarknaden och andra intressenter. Övergripande tjänsteområden är finansiell rapportering, hållbarhetsredovisning, rådgivning inom investerarrelationer, bolagsstyrning, värdering och börsintroduktioner. Vi har funnits sedan 2003.